Einar Wanhainen

Ordförande

Einar Wanhainen, född 1953, styrelsens ordförande. Einar Wanhainen var verksam som affärsjurist och delägare på Grönberg Advokatbyrå under nästan 35 år fram till 2016 då advokatbyrån gick upp i den internationella advokatbyrån DLA Piper. Han bedriver numera en egen verksamhet och han anlitas ofta som skiljeman i kommersiella tvister och ordförande i skiljenämnder som prövar frågor om tvångsinlösen av aktier. Einar är ledamot i flera bolagsstyrelser och är också ordförande i Grönbergska Fonden för Medicinsk Forskning.

Sven Estwall

Styrelseledamot

Sven Estwall, född 1957, styrelseledamot. Sven Estwall är marknadsekonom DIHM med industriell inriktning och har genomgått Executive Leadership Program vid Handelshögskolan i Stockholm. Sven Estwall är ordförande i Nowonomics AB (publ) och har mer än 40 års erfarenhet från den finansiella sektorn. Tidigare erfarenheter omfattar bland annat ledande befattningar i Föreningsbanken, ICA Banken, SEB, VISA samt Mastercard.

Per-Anders Tammerlöv

Styrelseledamot

Per-Anders Tammerlöv, född 1973, styrelseledamot och medlem i styrelsens riskutskott. Per-Anders Tammerlöv har en examen i finansiell ekonomi från Stockholms Universitet och är sedan 2006 verkställande direktör för Mangold AB, där han varit anställd sedan 2003. Per-Anders Tammerlöv har en lång erfarenhet från den finansiella sektorn och är även ledamot i branschorganisationen Svenska Fondhandlareföreningens styrelse. Han är också styrelseordförande i Resscapital samt styrelseledamot i Nowonomics AB (publ).

Jeanette Hauff

Styrelseledamot

Jeanette Hauff, född 1965, styrelseledamot och ordförande i styrelsens riskutskott. Jeanette är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm samt ek dr i företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg, där hon idag är verksam som forskare och lärare. Forskningsfokus är finansiellt beslutsfattande samt behavioural finance. Jeanette har varit verksam på Skandia sedan 1990 som analytiker, ansvarig för risk management på kapitalförvaltningen, VD för Skandia Fonder AB samt, för närvarande, sparekonom. Mellan 2010 och 2018 var Jeanette styrelseledamot i Andra AP-fonden. Jeanette är dessutom VD samt delägare i eget konsultbolag Hauff & Partners AB.

Amelie Söderberg,

Styrelseledamot

Amelie har över tjugo års erfarenhet inom detaljhandel, både online och offline. Hon har operationell bakgrund genom roller som VD på Filippa K Group samt Departments & Stores Europe AB (nuvarande NK Retail). Idag arbetar Amelie som konsult och styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Adlibris och Baum Und Pferdgarten A/S. Hon är också styrelseledamot i AMF Fastigheter samt Cellbes AB.